in deze tuin verbouwen de “vergeten groenten”. Groenten die vroeger heel bekend waren, maar nu niet vaak meer gebruikt worden. Denk aan groene asperges, palmkool, pastinaak, schorseneren enzovoort. Wat hier verbouwd wordt kunt u eten in de restaurants van “Het andere leven” zoals het theehuis hier vlakbij, het Seminar iets verderop, en de Kapel, ook iets verderop richting Zenderen.
hieronder de indeling van de groentetuin en wat u er kan vinden :
De vergeten groenten zijn in deze lijst aangegeven met een V
- koolrabi V en andere kolen (achter een hek, anders zijn de hazen ons voor…)
- groene asperges en komkommers
- druiven
- aardperen V ; de wortelknollen lijken op aardappels, maar zijn iets zoeter, vandaar de naam aardpeer. komt van oorsprong uit Noord-Amerika.
- stambonen
- citroen melisse
- tomaten
- kardoen V en eetbare bloemen. Kardoen is een stevige plant die lijkt op een distel. Van de kardoen worden de bloemhoofdjes en vooral de vezelige bladstelen en midden-nerf gegeten
- kruidentuin
- venkel
- gele courgette
- groene courgette
- palmkool V ; typische wintergroente uit middellandse zee gebied. ; bladen lijken inderdaad op die van palmbomen.
- herfstprei en Yacon wortel
- rabarber
- aardappelen
- aubergine